Kirsikankukkainen kaupunkiloma Tukholmassa

Etsimme eräänä sunnuntaipäivänä lentoja pääsiäiseksi. Aikaa lentojen bongaukseen kului puolipäivää ja seinällä olevaa maailmankarttaa tuli tutkailtua useasti. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme niinkin eksoottiseen kaupunkilomakohteeseen kuin Tukholma. Miksipä ei? En ollut aikaisemmin ollut Tukholmassa kuin maksimissaan yhden päivän ja silloinkin aika ei ole riittänyt mihinkään.

Vietimme pääsiäisenä Tukholmassa kolme kokonaista päivää ja tarkoituksena oli nähdä muutakin kuin Sergelin tori, Åhlens, Kallen koti ja Djurgården. Matkustustapamme mukaan emme suunnitelleet juuri lainkaan aikaamme Tukholmassa, vaan menimme fiiliksen mukaan ristiin rastiin kaupunkia. Tukholma tulikin hyvin tutuksi kävellen ja oli ihana tallustella kaikkia niitä kauniita katuja ympäri Tukholman.

Ihmettelimme elämää Södermalmilla, söimme lounasta Urban Delissä, nautiskelimme jätskiä puistossa, kahvittelimme ystäväni kanssa, kävimme karkkiostoksilla vanhassakaupungissa ja istuimme Skeppsholmenilla ihastelemassa maisemia. Vierailimme myös Fotografiska-museossa. Rakennus oli itsessään upea ja yläkerran kahvilassa oli maistuvia katkarapuleipiä tarjolla upean maiseman kera. Itse näyttely ei kuitenkaan ollut ehkä se itseä eniten miellyttävin.

IMG_20140419_083717.jpg

Ehdottomasti koko Tukholman reissun kohokohta oli nähdä ensimmäistä kertaa kukkivat kirsikankukkapuut livenä. Voi että, kuinka kauniita ne olivatkaan. Mitään yhtä kaunista en ole vähään aikaan nähnyt kuin ne kauniit kirsikankukkapuut. Tukholmassa oli muutenkin kevät pidemmällä kuin Helsingissä. Ruoho vihersi ja koivujen lehdet olivat kovaa vauhtia tuloillaan.

IMG_20140421_110753.jpg
IMG_20140423_093218.jpg

Tukholman kaupungin komeus ja kaunis hakkaa rakkaan pääkaupunkimme Helsingin satanolla. Kaupungin arkkitehtuuri on niin mielettömän kaunista. Gamla Stanin kujat ovat ihania, mutta Östermalmilla ne vasta ihania ovatkin. Södermalm on ihan omaa luokkaansa ja on kyllä hauskaa, miten kaupungin fiilis voi muuttua niin täysin astellessaan Södermalmin puolelle. Kaikki ne upeat sillat ja merenrannat pistivät hymyilymään.

IMG_20140420_203946.jpg
IMG_20140420_202916.jpg
IMG_20140423_153313.jpg

Majapaikkamme oli ihan Centralstationin kupeessa oleva

Radisson Blu Royal Viking hotel

, jonka sijainti oli täydellinen ja itse hotellikin oli oikein hyvä. Pitkästä aikaa tuli vedettyä ihan mielettömiä ähkyjä runsaalla aamupalalla. Eipä tullut ainakaan nälkä vasta kuin iltasella. Hotellin ylimmässä kerroksessa oli SkyBar, josta avautui upeat maisemat kaupunkiin.

Ennen kaikkea, oli ihanaa päästä kaupunkilomalle irtautumaan arjesta. Olin viimeksi päässyt irtautuman viiden päivän työviikosta joululomalla, joten tämä loma tuli jo tarpeeseen. Tukholmaan oli tunnin lento, joten aikaa ei tarvinnut käyttää paljon matkustamiseen. Muutenkin Tukholma on helppo kohde ihmiselle, joka ei jaksa suorittaa. Kolme päivää tuntui paljon pidemmältä ajalta. Ihan kuin olisin ollut lomalla viikon! Hymyilin koko reissun ajan ja olin niin hyvällä tuulella. Kyllä matkustaminen tekee vaan ihmisen onnelliseksi ja olipahan meillä taas huippuhauska reissu!

IMG_20140420_195621.jpg

Totesin taannoisessa Tallinna-postauksessa, että aina voi mennä Tallinnaan. Mutta niin voi myös Tukholmaan! Tukholmassa riittää ihailtavaa ja nähtävää vaikka kuinka moneksi kerraksi. Eikä kaupunki koskaan petä komeudellaan, se on varma.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat

Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Minut löydät Instagramista nimellä @jennaasi