Ihana Sisilia!

Joistakin matkailukokemuksista jää vähän erikoinen fiilis. Olinko juuri siistillä lomalla Sisiliassa? Tuijottiko kaikki meitä siellä? Miksi viikko on niin lyhyt aika?

Kesällä 2011 vietimme hyvän ystäväni kanssa viikon Trapanissa, Sisilian pienehkössä kaupungissa (asukkaita noin 70 000). Tuona kesänä itselläni oli vain viikon pituinen kesäloma, joka totta kai piti saada viettää ulkomailla. Syinä matkakohteen valintaan oli ensinnäkin uteliaisuus ja into päästä Sisiliaan ja toiseksi, Ryanairin halvat lennot Tampereelta (150€/menopaluu). Emme tehneet mitään "Sisilian valloitus" suunnitelmaa etukäteen. Loman tarkoitus oli ottaa rennosti, loikoilla rannalla ja nauttia. Sopi meille! Loma oli mahtava ja ilma kaunis ja aurinkoinen niin kuin mekin.

Vuokrasimme huoneiston CasaTrapanista. Odotimme pientä huoneistoa, mutta saimmekin n. 50m2 huoneiston täydellisellä sijainnilla (ja hyvin halvalla hinnalla). Paikan omistaja oli huikean ystävällinen, jopa poikkeuksellisen ystävällinen verrattuna muuhun väestöön. Iso peukku tälle majoituspaikalle! Paikallinen aamiainen, eli espresso ja croissantti/muu makea leivonnainen tarjoiltiin viereisessä kahvilassa.

Trapani sijaitsee mereen työntyvällä kapealla sirpin muotoisella niemekkeellä. Trapani on vilkas satamakaupunki, jonka talous perustuu pitkälti mereen. (lähde Wikipedia). Merituuli kutitti poskissa kaikkialla, niin päivällä kuin illalla. Merenläheisyys myös toi helpotusta tunkkaiseen heinäkuiseen ilmaan. Rannalla oli päivisin sopiva olla, mutta kova tuuli esti hiukan pidempiä uimamatkoja.

021.JPG
064.JPG
061.JPG

Päivisin kaupunki oli hyvin hiljainen. Siestan aikana kaupunki oli typötyhjä. Vanhakaupunki kuitenkin sykki ihmisvilinästä iltaisin. Mahtavia ravintoloita oli jokaisen sokkeloisen kadun varrella. Katuravintoloissa saattoi vain istuskella iltaisin nauttimassa viiniä kuunnellen katusoittajien soittoa ja paikallisten haahuilua paikasta toiseen. Tapahtumia riitti joka illalle. Syöminen ja juominen oli hyvin edullista. Ja voi että, se ruoka oli herkullista!

023.JPG
031.JPG
016.JPG

Meidän päivämme koostuivat pääasiallisesti hitaista aamuista, aamiaisesta, rannalla loikoiluista, jäätelön ahmimisesta (8-10 palloa päivässä), syömisestä ja elämästä nauttimisesta. En ole rehellisesti sanoen, koskaan syönyt niin paljon viikossa jäätelöä kuin tällä reissulla. Gelato on vain niin mielettömän hyvää. Henkilökohtainen jäätelönsyöntiennätys on siis tehty Sisiliassa.

071.JPG

Vierailimme yhtenä päivänä upealla Ericen historiallisessa kaupungissa. Paikka oli uskomattoman hieno! Gondolihissillä 750metrin korkuiselle kukkulalle ja avot, mitä maisemia!

085.JPG
087.JPG
100.JPG

Viikon reissuumme mahtui myös päiväretki Favignanan saarelle. Lauttamatka kantosiipialuksella oli hurja. Aallot pomputtivat alusta miten sattuu ja välillä oikeasti piti rukoilla, että päästäisiin uimatta rantaan. Saarella käynti oli hurjan matkan arvoinen. Siellä rannat olivat parempia kuin Trapanin edustalla. Suosittelen pyöränvuokrausta, jotta pääsee nopeasti paikasta toiseen. Myös bussit kulkevat rannalta rannalle, mutta pyöräillen näkee paremmin maisemia.

108.JPG
109.JPG

Trapanin kaupungissa riitti pohjoismaalaisia turisteja, kiitos Ryanairin, mutta muuten kaupungin asukkaat eivät selvästikään olleet tottuneet turistimassoihin. Päinvastoin, meillä oli koko ajan tunne, että meitä tuijotettiin vähän pahasti. Ensin ajattelimme sen vain olevan oman mielikuvituksemme tuotetta ja normaalia ajattelua "mitä nuo turistit täällä tekevät". Epäkohtelias käytös, huomaamattomuus ja tuijotus jatkui kuitenkin koko lomamme ajan ja jossain vaiheessa vähän kieltämättä kiristi hermoja tämä toiminta. Englanninkieltä ihan selvästi osattiin, joten kielimuurista ei pelkästään ollut kyse. Olen tottunut Aasiassa siihen, että ihmiset ovat uteliaita ja tuijottavat, mutta tämä käytös tuntui todella kiusalliselta. Vieläkin jaksan hämmästellä, millaista käytös meitä kohtaan oli. Tosin, ehkä mun rakkaalla blondi matkaystävälläni oli myös vaikutusta ;)

Kaiken kaikkiaan, viikon loma Sisiliassa jätti mielettömän nälän muita saaren paikkoja kohtaan. Saarella on paljon nähtävää ja koettavaa, jotka jäivät odottamaan seuraavaa kertaa. Seuraavalla kerrallaan onkin ehdottomasti vuokrattava auto ja huristeltava sillä ympäri saarta. Haluan ehdottomasti uudestaan Sisiliaan nauttimaan hyvästä ruoasta ja viinistä sekä kauniista maisemista ja haluan myös karistaa nuo epäkohteliaat käytöstavat mielestäni.

Tuijotuksista ja erikoisesta käyttäytymisestä huolimatta Sisilia on ihana!