Blogihaaste: faktoja minusta ja matkailusta

Matkailublogeissa kiertää nyt haaste, jossa ideana on kertoa 11 faktaa itsestään, vastata haastajan 11 kysymykseen ja lopuksi esittää omat 11 kysymystä eteenpäin. Koska "kiireisenä" ihmisenä en eilen ehtinyt osallistua IGTT-kampanjaan niin vastailen nyt Sofian kysymyksiin Liikkeellä-blogista.

Nyt ihan ensiksi 11 faktaa minusta.

1. Olen aina ollut levoton persoona ja välillä liiankin kärsimätön. Aikuisiällä olen pikkuhiljaa oppinut odottamaan, sietämään myöhästelijöitä, tekemään kompromisseja, olemaan välillä ihan sohvaperuna ja pysymään hetken paikoillani. Silti, olen vieläkin aika höslä. Työssäni olen kuitenkin aina todella tarkka ja huolellinen. En ole koskaan ollut mikään ylivilkas, mutta olen aina tykännyt touhottaa ja mennä. Semmonen mä nyt vain oon. Tämä näkyy myös matkailutavassani. Viikko rantalomakohteessa pötköllen? Juuei.

2. Kaverit, sosiaalinen elämä ja tapahtumat ovat yksi elämäni suola. Vaikka pidänkin erakkona olemisesta välillä, innostun aina kreisibailuista festareilla, tanssimisesta, konserteista, piknikeistä ja muista tapahtumista kavereiden kanssa.Tarvitsen välillä pirskahtelevaa ja poksahtelevaa elämää.

20130712_201902.jpg

3. Minulla on ollut ihan lapsesta asti ongelmia lihansyönnin kanssa. Mahani ei ole oikein koskaan sulattanut lihaa. En ole myöskään koskaan tykännyt lihan mausta. Kunnon pihvi maistuu karsealle ja sen pureskeleminen on melko ällöttävää. Maistelen kyllä mielelläni kaikkea, mutta usein joudun päivittelemään, miten joku makkara tai hirvenliha voi olla hyvää????

4. Olen aina ollut kiinnostunut naisten elämästä ja roolista Arabimaissa ja Afrikassa. Lempikirjani, kuten Aavikon kukka, koskettavat lähes kaikki naisten tarinoita ja kokemuksia maissa, joissa heidän asemansa on vaikea tai aliarvostettu. Muutenkin naisten roolit ympäri maailman ovat aina olleet kiinnostukseni kohteena.

5. Olen kotoisin Punkaharjulta, keskeltä metsää. Luonto  on minulle tärkeä. Kaupungin keskustat ovat kivoja paikkoja, mutta en voisi asua siellä enää. Tykkään meidän kodista metsänlaidassa Espoossa, josta on kuitenkin lyhyt matka kaupungin rientoihin.

6. Voisin elää pelkillä marjoilla ja raejuustolla.

7. Yksin oleminen ja itsenäisyys ovat osa mua. Tykkään olla yksin, mutten tietenkään jatkuvasti. Omat hetket ovat jollain tapaa terapeuttisia.  Tarvitsen niitä. Olen myös aina ollut hyvin itsenäinen. Olen valinnut omat polkuni itse eikä mua ole koskaan kiinnostanut, mitä muut omista valinnoistani ajattelevat. Nykyään jaan arkeni toisen hyvin itsenäisen ihmisen kanssa ja elämme hyvin harmonisesti saman katon alla.

8. Urheilu on minulle kaikki kaikessa, mutta extreme-lajien osalta olen arkajalka. En halua hypätä benjihyppyä tai olla ralliauton kyydissä ja en myöskään uskalla sukeltaa. Laskuvarjohypyn haluan kyllä joskus tehdä.

9. Tumma suklaa. En tykkää. Valkoinen Toblerone on ainoa "suklaa", josta pidän.

10. Rakastan kaiken maailman eläimiä todella paljon, mutta kissoista ja hevosista en tykkää. Yhtään. Muut eläimet, oli ne sitten koiria, kirahveja, sarvikuonoja tai papukaijoja, kiinnostavat minua suuresti. Haluaisin todella kovasti Afrikkaan safarille vain ja ainoastaan niiden eläimien takia. Mulla on ollut lemmikkinä kani, undulaatti, koira, lammas, kalkkuna ja jopa koppakuoriaisia. Pienenä haaveilin tiikerinpennusta.

11. Olen aina tykännyt historiasta, vanhoista valokuvista ja dokumenteista. Olen penkonut mummon valokuvat moneen kertaan läpi ja aina niistä löytyy jotain uutta. Maailmalla historialliset kohteet kolahtavat minuun aina ja niitä voisin kiertää loputtomiin. Voisin myös mennä avoimeen yliopistoon lukemaan historiaa ja virkistämään muistiani, mitä kaikkea maailmalla onkaan tapahtunut vuosisatojen varrella.

Sitten niihin Sofian kysymyksiin:

1. Oletko järjestelmällinen pakkaaja, vai huomaatko olevasi keskellä kaaosta edellisenä iltana ennen matkaa?

Olen ja en ole. Pakkaan nopeasti hyvissä ajoin ennen matkaa. Yleensä otan mahdollisimman vähän mukaan tavaraa.

2. Mikä oli ensimmäinen matkakohteesi ulkomailla?

Päivä Tukholmassa taisi olla ensimmäinen ulkomaanmatkani. Muistikuvat ovat kyllä melko hatarat.

3. Onko kohdetta, jonne et lähtisi edes maksettaessa?

Kyllä täytyy sanoa, että Bulgarian Sunny Beachille en lähtisi, vaikka maksettaisiin.

4. Miten tutustut kohteeseen etukäteen, vai tutustutko ollenkaan?

Tsekkaan mielenkiintoiset nähtävyydet, matkavinkit ja hodlan sijainnin. Lonelyplanet on kätevä. Muutoin, en tee tarkkaa aikataulua tai suunnitelmaa.

Fiiliksen mukaan reissaaminen on mun juttu. Seikkailun nälkäni on kuitenkin loputon, joten olen saattanut tutustua matkailukohteeseen jo kauan aikaa etukäteen ennen kuin olen tiennyt edes matkustavani sinne :D

5. Lähetätkö postikortteja tai muita matkaterveisiä?

Postikortit ovat parhaita! Yleensä laitan kavereille postikortteja ilman postimerkkejä ja katson menevätkö ne perille. Hyvin usein ne menevät. Ainakin tiettyyn osoitteeseen.

6. Lentokone, juna, bussi vai auto?

Junalla matkustaminen on maailmalla tapa kokea jotain uutta.

7. Jos saisit lähteä matkaoppaaksi mihin tahansa käymääsi kohteeseen, mihin lähtisit?

Todella hyvä kysymys! Uskoisin, että jotkut vaellus- ja retkeilypalvelut Itävallassa voisivat saada minut "oppaaksi" töihin.

8. Käytätkö ikinä matkatoimistopalveluita (edes netissä), vai hoidatko järjestelyt täysin omatoimisesti?

Yleensä matkustan omatoimisesti. Matkatoimistopalveluita on tullut käytettyä vain pari kertaa.

9. Kuka kulkee matkassa vai matkustatko kenties yksin?

Mies on paras matkakaveri.

Kavereiden kanssakin on tullut reissattua. Yksin en ehkä osaisi matkustaa.

10. Jatkokysymys: mikä on parasta / ärsyttävintä matkakumppanissa, jos sellainen on?

On hyvä, että jommallakummalla on hyvä suuntavaisto. Mun suuntavaisto kyllä kertoo, missä on hyvä ruokapaikka, jätskikiska tai ranta, mutta muutoin etelät ja pohjoiset on hyvinkin vinksallaan välillä.

11. Oletko ikinä joutunut turistihuijauksen uhriksi?

Kyllä joillain reissuilla tältäkin turistilta on viety enemmän rahaa kuin pitäisi.

Ja sitten omat kysymykseni. En haasta varsinaisesti ketään. Näihin kysymyksiin saa vastata ken haluaa! :)

1. Mihin jäit koukkuun aikoinaan matkailussa?

2. Millaiset matkakohteet sinulle on jäänyt parhaiten mieleen? (ranta-, kaupunki-, seikkailulomat?)

3. Mitkä kolme tavaraa kulkevat aina mukanasi (kännykän, lompakon ja kameran) lisäksi?

4. Miten matkailu on avartanut silmiäsi?

5. Missä matkakohteessa jokaisen matkaajan pitäisi ehdottomasti käydä?

6. Jos saisit viettää vuoden ulkomailla, viettäisitkö sen muutamassa paikassa vai kiertäisitkö maailman?

7. Lisäkysymys: Jos kiertäisit maailman, niin mitkä olisivat ehdottomasti listallasi?

8. Kuinka reissua sinulla on nyt suunnitteilla?

9. Kuinka monen vieraan kielen sanat: ei, kiitos, hyvää päivää, saisinko ruokalistan, osaat? 

10. Millainen kotimaanmatkailija olet? 

11. Mihin matkakohteeseen et halua matkustaa uudelleen?