Traveling makes you smile

Ensimmäinen kysymys: Mikä saa teidät hymyilemään? 

Onko se aurinko? Onko se viikonloppu? Onko se loma? Onko se edessä odottava matka? Onko se herkullinen ruoka-annos?

Toinen kysymys: Milloin se teidän hymy on oikeasti aitoa?

Kun olet iloinen? Silloin, kun on hyvä fiilis? Silloin, kun on hauskaa? Silloin, kun joku ihana ottaa susta kuvaa ja naurattaa sua?

Jokainen tietää, mikä on väkinäinen Chandler-hymy. Sukulaisjuhlissa perhepotretteja kuvattaessa suu kramppaa, kun täytyy hymyillä "iloisesti". Kun joku haluaa ottaa sinusta kuvan, suupielet väkisin nykii ja hymystä on epäaito virnistys. Valokuvissa hymyileminen tuntuu välillä hirmu hankalalta suorittamiselta.

Itsestäni otetut kuvat ovat yleensä juuri noita virnistyskuvia. Helpompi on näyttää apinalta kuin kauniisti hymyilevältä.

Aloin miettiä tätä valokuvissa hymyilyä selaillessani vanhoja matkakuvia. Luonnollinen hymy tulee tilanteissa, joissa oikeasti olet iloinen ja onnellinen. Hymy tulee luonnostaan eikä sitä tarvitse "esittää". Aloin tehdä havaintoja omista hymykuvistani. Milloin osaan hymyillä ja milloin hymy tulee luonnostaan? Seuraavat johtopäätelmät eivät olleet vaikeita. Seuraavaksi omat vastaukseni noihin ylläoleviin kysymyksiin.

1. Minut saa hymyilemään pienet ja suuret onnenhetket, joissa iloisuus oikein kuplii sisältäpäin.

2. Hymy on aidointa silloin, kun se nimenomaan tulee suoraan sydämestä. Hymy on aidointa silloin, kun koen jotain kivaa ja tunnen itseni mukavaksi tilanteessa

IMG_20130724_171544.jpg
IMG_20130806_092907.jpg

Johtopäätöksiä omista reissukuvistani: Ensinnäkin, hymyilen kaikista aidoimmin ollessani matkoilla. Kaikki aidot "rakastan elämää" hymykuvat on otettu melkein kaikki jossain muualla kuin Suomessa (tai ehkä itsestäni ei vain ole kuvia Suomessa). Toiseksi, hymyilen aina isoimmin, kun kuvassa on joku toinen kanssani. Yleensä kaverikuvissa sitä oikein puhkeaa kukkaan :D Kolmanneksi, lomakuvista löytää parhaimmat hymyt. Neljänneksi, olen aina jotenkin parhaimmillani reissun päällä. En sano olevani möksöttävä jöröjukka Suomessa. En suinkaan. Mutta ehkä sellaiset iloisimmat ja aidoimmat kuvat vain löytyvät ulkomaanmatkojen arkistoista. Epäilen myös suuresti, että ne leveimmät ja onnellisemmat kuvat löytyvät myös kavereiden X-arkistoista.

IMG_20140319_100853.jpg
IMG_20140313_095857.jpg

Mulla onkin missio tälle vuodelle! Hymyilen aidosti ja leveästi myös kotimaassa otetuissa kuvissa. Ainakin opettelen. Mun hymyjä voi seurata jatkossa Instagramista hashtägillä #iloinenhymytyttö. Ja mukaan saa liittyä!

Miten sinä vastaisit noihin kahteen kysymykseen? Luulenpa, että matkailu hymyilyttää teitäkin!

Instagram Travel Thursday on viikoittain kokoelma blogipostauksia. Kuka tahansa voi lähteä mukaan tempaukseen kirjoittamalla blogipostauksen omilla instragram-kuvilla. Lisäohjeita löydät täältä.

Suomessa tempauksen viralliset järjestäjät ovat Nella (Kaukokaipuu), Veera (RWWH) ja Satu (Destination Unknown). Minut löydät Instagramista: @jennaasi

Hymyilemisiin matkatoverit!