Uusi vuosi on aina uusi alku

"I hope that in this year to come, you make mistakes. Because if you are making mistakes, then you are making new things, trying new things, learning, living, pushing yourself, changing yourself, changing your world. You’re doing things you’ve never done before, and more importantly, you’re Doing Something."

-Neil Gaiman

Pahoittelut hiljaisuudesta blogi-rintamalla. On ollut hirmuinen kiire lomailla ja levätä ja nauttia elämästä. 2,5 viikon loma alkaa lähetä loppuaan ja energiavarastot on nyt ladattu niin täyteen, että olen valmiina vastaanottamaan kaikki tämän vuoden haasteet ja kujeet!

Uuden vuoden vietto ei ole koskaan ollut mikään ihmeellinen juhla itselleni. Vuosi vaihtuu joka vuosi ja jotenkin sen juhlistaminen on aina ollut vähän väkipakolla yrittämistä. Toki kivoja uuden vuoden pirskeitä on tullut vietettyä useasti, mutta vuoden vaihtuessa pääpointti ei ole sen juhlistaminen. Pääpointti on se, että uusi vuosi tuo aina tullessaan muutoksia. Ne voi olla pieniä tai suuria. Uusi vuosi tuo mukanaan haasteita ja tilanteita, joissa et ole koskaan ollut. Yksikään vuosi ei ole samanlainen. Jokaisessa vuodessa on ylä- ja alamäkiä. Joinakin vuosina elämä on pelkkää ylämäkeä ja toisena pelkkää suossa rämpimistä. Sellaista on kuitenkin meidän elo täällä ja kaikki mitä vastaan tulee, on vastaanotettava.

Mun uuden vuoden lupaus tänä vuonna on: "Opi elämään tässä hetkessä" ja "Opi kokemuksista ja virheistä, sillä ne kasvattavat ja tekevät sinusta vahvemman". Yllä oleva Neil Gaimanin sitaatti on minusta oikein hyvä motto tälle vuodelle. Viime vuosina olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin ja tänä vuonna aion jatkaa itsetutkailua. Kun tunnet itsesi, tiedät heikkoutesi ja opit myös myöntämään, että kaikessa et ole hyvä.

Tämä video kuvastaa mielestäni hyvin tätä päivää. Jo unohtamalla puhelimen räpläämisen päiväksi, voit elää hetkessä paremmin. Yksi uuden vuoden vinkki onkin käyttää älypuhelinta vähemmän päivän aikana. Voit vaikka mennä kaverille kylään ennemmin kuin laitat hänelle Whatsappissa viestiä.

Se on kuulkaas ihan sama, lupaatteko te joka vuosi, että nyt minä alan laihduttamaan ja kuntoilemaan. Voitte aina joka vuosi sen tehdä, mutta oletteko koskaan miettineet, miksi teette saman lupauksen joka vuosi? Aha...jossain on tehty virhe! Jospa teettekin saman virheen joka vuosi ja lopetatte esim. kuntoilun aina tammikuun jälkeen. Anyway, teette kuitenkin jotain väärin, jos joka vuosi pitää tehdä sama lupaus uudestaan. Mun neuvoni onkin, että oppikaa niistä virheistänne. Kuulostaa tosi yksinkertaiselta, mutta niin se vain on. Jos olette nyt tehneet sen kuntoilulupauksen, niin pitäkää siitä kiinni!

Ihan lopuksi ja seuraavaa postausta pohjustaen tälläinen mukava maisema. Kuva otettu vuoden 2013 vikana päivänä Alpeilta, Itävallasta :)

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!