Minä uskon joulun taikaan, se ihmeitä voi saada aikaan

On taas se aika vuodesta, kun ihmiset hössöttää ja säntäilee pitkin kauppakeskuksia hakemassa lahjoja. Kaikki lehdet ovat täynnä mainoksia ja lahjaideoita. Telkkarissa mainostetaan halpoja puhelimia ja padeja. Glögiä, pipareita ja konvehteja on saanut JO syyskuun lopusta alkaen kaupasta. "Osta osta osta" kuuluu kaikkialta. Joka vuosi tämä jouluhössötys aloitetaan aiemmin ja aiemmin. Kun kesä loppuu niin joulun suunnittelu voi alkaa, niinhän se menee.

On harmi, että joulusta on tullut niin kaupallinen. On harmi, että joulun perussanoma on häiventynyt ja sen tilalle tullut hössötys ja lahjamania. Toivoisin, että jokainen pystyisi joulun aikaan rauhoittumaan ja lepämään ja antamaan aikaa rakkaille ihmisille.

Kuulun itse jouluihmisiin, mutta en noihin edellä mainittuihin hössöttäjiin. Lapsena joulu oli vuoden kohokohta ja nostan hattua vanhemmilleni, jotka onnistuivat joka vuosi tekemään joulustamme taianomaisen ja tunnelmallisen. Joulu on aina ollut minulle se juhla-aika, jolloin vietetään yhteistä laatuaikaa perheen kanssa. Joulu on aika, jolloin rauhoitutaan ja unohdetaan kaikki maailman meno. Jouluna ei tarvitse sykkiä, murehtia tai huolehtia. Joulun pääjuttuihin kuuluu totta kai ruoka ja jouluruokiin panostetaan aina kunnolla. Pitää olla laatikot, kinkku, rosolli, joululimppu, piparit, kalat jne. Ähky kuuluu asiaan ja kyllähän sitä kerran vuodessa saa kunnolla mussuttaa. Eihän se joulu sitä paitsi kestä kuin kolme päivää! :)

Minulle joulu merkitsee aina ensin matkaa jonnekin. Joulun ehdottomasti parhaisiin paloihin kuuluu matka kotiin tai sinne, missä joulua vietetään. Silloin määränpäässä odottaa jotain erityistä, jota voi koko matkan hymyillen ajatella ja odottaa. Lapsena odotin matkaa mummolaan, jolloin autossa istuessani mietin aina, mitähän kaikkea hyvää mummon luota löytyy. Vietimme aikoinaan useita jouluja mökillämme, jolloin parasta oli tunkea auto täyteen tavaraa ja lähteä mökille. Opiskeluaikoina odotin kuin kuuta nousevaa, että saan hypätä Tampereelta junaan ja matkata kotiin. Tälle joulumatkalle ostin aina jouluristikon, pipareita ja latasin soittimen täyteen joulumusiikkia. Matkan aikana sai ensimmäisen mahdollisuuden hiljentyä ja rentoutua. Ja en muuten muista yhtäkään kertaa, että VR olisi myöhästellyt joululiikenteessä. Tänäkin vuonna matkaan kotiin Itä-Suomeen junalla ja odotan jo sitä, että saan karistaa Pääkaupunkiseudun kiireet jaloistani ja ruveta täyttämään ristikoita.

Minulle joulu merkitsee myös perinteitä. En ihan oikeasti pystyisi viettämään joulua hiekkarannalla, ajatuskin on jo ihan kamala! :D Jouluun kuuluu joulupukin kuumalinja (ihan sama minkä ikäinen olisin), lumiukon katselu klo11.30, joulukirkko, joulusauna, hautausmaalla käynti, tietysti hyvä ruoka ja lahjojen jakaminen illalla kynttilöiden valossa. Lahjoja on kiva antaa, jos tietää, mitä antaa. Lapsena niitä sai aina läjäpäin, mutta nykyisin en tarvitsisi ainuttakaan. Paras lahja on ehdottomasti saada olla läheisten seurassa. Nämä joulun perinteet ovat omasta mielestäni sellaisia, jotka tekevät joulusta niin ainutlaatuisen!

Totta kai koirakin sai ennen paketin

Lämmittää mieltä, että tänä vuonna ihmiset laittavat taas niin paljon joulukortteja. Sitä perinnettä some ei ole onnistunut vielä nujertamaan.

Positiivareiden sivuilta löytyy paljon joulurunoja, joista tämä oli mielestäni paras.

"

Minä uskon Joulun taikaan,

se ihmeitä voi saada aikaan.

Se sotilaan saa halaamaan

vihollista kavalaa.

Se auringon saa paistamaan,

pimeän valoa maistamaan.

Se kiireen kauas karkoittaa,

kohti rauhaa kurkoittaa.

Se taika ikuisuuden, suuren rakkauden.

Katso tähtiin kaukaisiin ja

usko Joulun ihmeisiin."

Kun viettää perheen kanssa joulun, on myös valmis palaamaan kotiin ja arkeen. Sitä jaksaa taas porskuttaa, kun on saanut levätä ja rauhoittua.

Toivon kaikille oikein rauhallista joulun odotusta ja joulun aikaa! Jokainen voi löytää joulusta ripauksen taikaa, kunhan sille vaan antaa tarpeeksi aikaa! :)

Ja elkee työ hössötäkö, kyllä se siitä!