Jos saisin valita spinning-biisit itse..

Jos sinä kuulut niihin ihmisiin, joka käy viikoittain spinningissä ja/tai olet muuten hurahtanut lajiin, niin varmasti allekirjoitat, että spinnissä musiikki on erittäin tärkeä ja oleellinen osa tuntia. Jos musiikki ei napostele niin ei treenikään kulje haluttuun tahtiin. Jos taas tunnin biisit kolahtavat ja tykkäät niistä, niin treenikin kulkee huikean hyvin ja tunnin jälkeen hymyilyttää. Minulle hyvä musiikki on erittäin tärkeä osa liikuntasuoritusta ja olen ehdoton spinning-fani, joten musiikin ja ohjelman täytyy toimia yhdessä.

Olen kerran kävellyt ulos kesken tunnin spinning-salista, kun siellä soi Kaija Koo. Meni maku koko tuntiin. Ehkä vähän radikaaliratkaisu, mutten pystynyt jatkamaan tuntia. Joskus ärsytti Klamydian Aku Ankka-biisi, mutta siihen tottui.  Joku Aikakoneen hittibiisi saattaa silloin tällöin tuoda lisää intoa ja energiaa tuntiin. Sitten joskus spinnissä soitettiin Salkkareiden-tunnaribiisi. Suomalainen musiikki ei mielestäni oikein toimi spinnissä. En oikein osaa ottaa ylämäki-osuutta tosissaan, jos sitä poljetaan Teräsbetonin musiikin tahdissa. Jokaisella on oma makunsa ja kaikkia on todella vaikea miellyttää.Ohjaajan valitsemalla musiikilla on tykkääjiä ja inhoajia. Joku jättää tulematta ohjaajan seuraavalle tunnille huonon musiikin vuoksi, toinen taas tulee hänen tunnille seuraavallakin viikolla.

Kuvan lähde

Olen käynyt useilla erilaisilla spinning-tunneilla vuosia ja olen oppinut saamaan niistä irti jopa "huonosta" musiikista huolimatta. 30 minuutin spinning voi olla erittäin rankka ja tehokas. Joskus puolen tunnen "tsykä" voi olla tehokkaampi kuin 60 minuutin perustunti. Ennen kävin aina klo 7 aamuspinnissä hakemassa hyvän startin päivään. Nykyään pidän enemmän iltatunneista. Ennen kävin Elixialla aina Xycling Challenge tunneilla, jotka olivat rankempia kuin perustunnit. Esportilla ei näitä challenge-tason tunteja ole, mutta hyvät rpm-tunnit pääsevät rankkuudessaan samalle tasolle. Pidän siis intervallispinnistä hiukan enemmän kuin peruskestävyystason tunneista.

No mutta, mikäs sitten on hyvä spinning-biisi? Hölkkä-biisin täytyy olla nopea ja mukaansa tempaava. Ylämäet poljetaan rankemman rokin tahtiin ja alamäet jalat sotkien hyvin nopeaan tahtiin. Olen monesti miettinyt, että mitä jos itse pääsisin vetämään jonkun tunnin ja valitsemaan biisit. Haluaisin ehdottomasti vetää jonkun intervallitreenin, jossa mentäisiin monella eri tasolla hiki otsalla.

En ole (ihan vielä) päättänyt päässäni, miten valitsemani biisit järjestelisin ja millaisen treenin vetäisin, mutta tässä omia suosikkejani jokunen:

 • Rammstein - Du hast
 • Rammstein - Ich will
 • AC/DC - Highway to hell
 • Linkin Park - Faint
 • Linkin Park - The kids ain't allright
 • Marilyn Manson: The Beautiful People
 • Billy Talent - Red Flag
 • Pendulum - Island
 • Foo Fighters - Prenteder
 • System of Down - Chop Suey
 • Linkin Park - Numb
 • Hoobastank - Out of Control
 • Pitbull - Rain over me
 • Nero - Promises
 • Michael Jackson - Beat it
 • Nero - Crusch on you
 • Ne-Yo - She's a monster
 • Limp Bizkit - My way
 • 3OH!3 - Don't trust me
 • Train - Drive by
 • Volbeat - Mirror and the Ripper (Mitä tahansa Volbeatilta)
 • The Wanted - Glad you came
 • Green day - holiday
 • Robin - Indestructible
 • The Hives - Walk idiot walk
 • Kevin Rudolf - Let it Rock
 • Avicii - Levels (täysin loppuun ajettu biisi toimii kummasti spinnissä)
 • Safri Duo - Rise
 • Safri Duo - Played-A-Live
 • Safri Duo - Riddle
 • Corona - The rhythm of the night
 • Muse - Uprising
 • Rise Against - Satellite
 • David Guetta - Titanium
 • The Underdog Project - Summer jam
 • Mr. President - Coco jambo (kevennys)
 • Loreen - Euphoria
 • Black eyed peas - Pump it
 • Madcon - Glow
 • Lenny Kravitz - hyvin monet biisit toimii
 • Sopranos- sarjan tunnari woke up this morning
 • Ehkä se Antti Tuisku menis kans..

Siinä muutama mikä tuli nopeiten mieleen. Listahan on pitkä ja kaikki ei muistu mieleen, mutta noista saisi jo jonkinlaisen setin aikaan.

Spinning on muuten hyvä kestävyystreeniä, loistava stressipoistokeino ja todella tehokasta. Spinning on kivaa, vaikka ei niillä pyörillä eteenpäin oikeasti pääsekään!

Hyvää joulukuuta ja tulevia treenejä!