Kotiseuturakkautta

Viime vuoden loppupuolella minusta tuli espoolainen ja nyt vietän rauhallista sunnuntai-iltaa kotona I Love Espoo-paita päällä! Miten tässä näin nyt kävi?

1422444_10152021650583324_334150837_n.jpg
1470144_10152021650758324_803243878_n.jpg

Ennen pääkaupunkiseudulle muuttoa Espoo oli täysin tuntematon alue itselleni. Helsingissä asuessani opin pikkuhiljaa tuntemaan Espoota, joka tarkoitti minulle pitkää merenrantaviivaa, Tapiolaa, Leppävaaraa ja Haukilahti-Westend-aluetta. Tunnustan, etten aiemmin tiennyt, miten iso kunta Espoo on ja miten se jakaantuu erilaisiin taajaamiin. Sitten ajan myötä tajusin, että Espoo tarkoittaa eri ihmisille eri asioita riippuen. Espoolaisuuteen kuitenkin liittyy erilaisia stereotypioita. Niin kuin eräässä Twitter-keskustelussa mietittiin niin espoolaisella kuuluu olla oma asunto takapihalla, työntekoon motivoiva asuntolaina, grilli, Volvo, koira, 2 lasta ja mielellään vielä oma vene (ja purjehduskengät). Ja totta kai meri ja luonto on oltava lähellä. Monet suhtautuvat stereotyyppiseen espoolaisuuten hyvin ironisesti ja humorisesti niin kuin itsekin. Mutta samalla ajattelen mielessäni, mitä vikaa niissä on? Okei, no volvo..öh.. ei ehkä.

"Home is where your heart is"

Kun astuin ensimmäistä kertaa oman kotimme pihalle minulle tuli kotoisa olo. Savolaistytölle, metsän keskellä kasvaneelle ja Tampereen pienuuteen tottuneelle, metsä ja oma rauha ovat tärkeitä minulle. Arvostan sitä, että minulla on oma piha, lenkkipolku kotioven edessä ja rauhallinen asuinympäristö, jossa on kuitenkin kaikki palvelut lähellä. Viihdyn Espoossa, enkä kaipaa Helsingin melua ja melskettä. Mutta en olisi kyllä pari vuotta sitten uskonut, että näin voi käydä. Keskustan kingistä voi tulla rauhallisen lähiön puolestapuhuja. Tärkeintä on kuitenkin mielestäni se, että viihtyy siellä, missä asuu.

Kotiseuturakkaus synnyttää T-paidan

Ja sitten erään Twitter- keskustelun myötä syntyi hieno T-paita, joka kuvastaa tätä espoolaisuutta ja kotiseuturakkautta. Kaikki lähti liikkeelle Riikka Venäläisen pääkirjoituksesta:

Espoo, rakas epäkaupunkini

(29.8). Myöhemmin keskusteltiin kotiseuturakkaudesta ja omaan kaupunkiin liittyvästä kiintymyksessä Turussa ja Espoossa ja siinä keskustelun ohessa sain ajatuksen, että olisipa hienoa omistaa I love Espoo-paita, joka päällä grillailla omalla takapihalla. Ja tsädäm! Aki Vänni otti asiasta kopin ja tekaisi meille parissa viikossa omin kätösin luonnoksen paidasta, joka näyttää kuvanmukaiselta. Ja niin syntyi I Love Espoo- paita!

Kuvan on ottanut I Love Espoo-paitojen tekijä Aki Vänni

Itse sain T-paidan itselleni viime viikolla, kun Hesarin kaupunkitoimitus ja Vänni tulivat luokseni vierailemaan ja juhlallisesti luovuttamaan tuon hienon T-paidan minulle. Tästä juhlallisesta tilaisuudesta oli mainio juttu keskiviikon 6.11 Hesarissa. Sen voit käydä lukaisemassa täältä. T-paitoja pystyy tilaamaan Facebookin I Love Espoo-sivuston kautta niin kauan, kunnes nettikauppa avataan.

Tämä T-paidan synty kertoo mielestäni sosiaalisen median voimasta tänä päivänä. Voit heittää minkä tahansa idean ilmaan ja joku voi ottaa siitä kopin ja loihtia jotain uutta. Eipä siis kannata vähätellä sosiaalisen median mahdollisuuksia. Esimerkiksi Twitter on ideoita ja ideoijia pullollaan ja varmasti tulevaisuudessa siellä syntyy yhtä mahtavia tuotteita niin kuin tämä übercool Espoo-paita.

Pidä siis silmät auki. Osallistu keskusteluun. Tutustu uusiin ihmisiin. Ole aktiivinen. Verkostoidu ja loihdi jotain uutta!